1 Uvod

Naše spletno mesto https://kongres-zfrm.si/ (v nadaljevanju: »spletno mesto«) uporablja piškotke in druge povezane tehnologije (v nadaljevanju se vse tehnologije imenujejo »piškotki«). Piškotke na našem spletnem mestu uporabljajo tudi tretje osebe, ki smo jih angažirali. V spodnjem dokumentu vas obveščamo o uporabi piškotkov na naši spletni strani.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik ob vašem obisku spletne strani. Spletni strani so piškotki v pomoč, da vas prepozna ob ponovnem obisku in nam posreduje informacije o vaših aktivnostih na naši spletni strani. Piškotki torej zbirajo informacije glede vaše uporabe spletne strani ter podatke glede vaše naprave, s katero dostopate do spletne strani. V tem primeru gre za vaš IP naslov, tip brskalnika in demografske podatke, v primeru da ste na našo spletno stran prišli preko druge povezave pa tudi URL naslov druge spletne strani.

Obstajajo različne vrste piškotkov. Z vidika njihove življenjske dobe (kako dolgo so shranjeni na vašem računalniku) ločimo »začasne oz. sejne« in »trajne oz. shranjene« piškotke. Začasni piškotki se shranijo le za čas vašega obiska na spletni strani in se samodejno zbrišejo v trenutku ko zaprete vaš spletni brskalnik. Na nasprotni strani, pa trajni piškotki ostanejo shranjeni na vaši napravi tudi potem, ko niste več na spletu. Na vaši napravi (računalniku, mobilnem telefonu) so shranjeni določen čas in se ponovno aktivirajo vsakič ko obiščete spletno stran, kjer so piškotki nastali.

3. KAJ SO SKRIPTI?

Skript je del programske kode, ki se uporablja za pravilno in interaktivno delovanje naše spletne strani. Ta koda se izvaja na našem strežniku ali na vaši napravi.

4. Kaj je spletni svetilnik?

Spletni svetilnik (ali oznaka pikslov) je majhen, neviden košček besedila ali slike na spletnem mestu, ki se uporablja za spremljanje prometa na spletnem mestu. Da bi to naredili, se različni podatki o vas shranjujejo s spletnimi svetilniki.

5 PIŠKOTKI

5.1 Tehnični ali funkcionalni piškotki

Nekateri piškotki zagotavljajo, da določeni deli spletne strani delujejo pravilno in da vaše uporabniške nastavitve ostanejo znane. Z namestitvijo funkcionalnih piškotkov vam olajšamo obisk naše spletne strani. Na ta način vam ob obisku naše spletne strani ni treba večkrat vnašati istih podatkov in izdelki na primer ostanejo v vaši nakupovalni košarici, dokler ne plačate. Te piškotke lahko namestimo brez vašega soglasja.

5.2 Oglaševalski piškotki

Na tem spletnem mestu uporabljamo oglaševalske piškotke, ki nam omogočajo, da prilagodimo oglase za vas, mi (in tretje osebe) pa pridobimo vpogled v rezultate kampanje. To se zgodi na podlagi profila, ki ga ustvarimo na podlagi vašega klika in brskanja po in izven https://kongres-zfrm.si/. S temi piškotki ste kot obiskovalec spletne strani povezani z edinstvenim ID-jem, tako da na primer istega oglasa ne vidite več kot enkrat.

5.3 Piškotki za trženje/sledenje

Piškotki za trženje/sledenje so piškotki ali katera koli druga oblika lokalnega shranjevanja, ki se uporablja za ustvarjanje uporabniških profilov za prikazovanje oglasov ali za sledenje uporabniku na tem spletnem mestu ali več spletnih mestih za podobne trženjske namene. Ker so ti piškotki označeni kot sledilni piškotki, vas prosimo za dovoljenje za njihovo namestitev.

5.4 Gumbi družbenih medijev

Na naši spletni strani smo vključili gumbe za Facebook in Instagram za promocijo spletnih strani na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram. Ti gumbi delujejo z uporabo delov kode, ki prihajajo iz Facebooka in Instagrama. Ta koda na spletno mesto postavlja piškotke. Ti gumbi družbenih medijev lahko tudi shranjujejo in obdelujejo določene informacije, tako da se vam lahko prikaže prilagojen oglas. Preberite izjavo o zasebnosti teh družbenih omrežij (ki se lahko redno spreminja), da preberete, kaj počnejo z vašimi (osebnimi) podatki, ki jih obdelujejo s temi piškotki. Podatki, ki se pridobijo, so čim bolj anonimizirani. Facebook in Instagram se nahajata v Združenih državah Amerike.

 

6 Piškotki na spletnem mestu

WOOCOMMERCE

Woocommerce uporabljamo za upravljanje spletne trgovine.

ImeshranjevanjeFunkcija
wc_cart_hash_*Na sejoPredmete shranjuje v nakupovalni košarici
wc_fragments_*persistent 
wc_cart_createdNa sejoShranjuje izvedena dejanja na spletni strani
woocommerce_items_in_cartNa sejoPredmete shranjuje v nakupovalni košarici
woocommerce_cart_hash1 danPredmete shranjuje v nakupovalni košarici
wp_woocommerce_session_*Na sejoShranjuje izvedena dejanja na spletni strani
PHP
ImeTrajanjeNamen
exp* Zagotovite funkcije na straneh
ELEMENTOR

Uporaba: Za ustvarjanje vsebin uporabljamo Elementor.

Skupna raba podatkov: Ti podatki se ne delijo s tretjimi osebami.

Ime piškotkaOpisPrivzet čas poteka
ELEMENTORShranjuje izvedena dejanja na spletni stranitrajen
 
COMPLIANZ

Uporaba: Za urejanje piškotkov.
Deljenje podatkov: Ti podatki se ne delijo s tretjimi osebami.

Funkcionalni

ImeTrajanjeNamen
cmplz_policy_id365 dniShrani ID pravilnika o sprejetih piškotkih
cmplz_functional365 dniShrani nastavitve soglasja za piškotke
cmplz_statistics-anonymous365 dniShrani nastavitve soglasja za piškotke
cmplz_preferences365 dniShrani nastavitve soglasja za piškotke
cmplz_statistics365 dniNastavitev soglasja za shranjevanje piškotkov
cmplz_marketing365 dniNastavitev soglasja za shranjevanje piškotkov
cmplz_consent_status365 dniNastavitev soglasja za shranjevanje piškotkov
cmplz_banner-status1365 dniOmogoča upravljanje s piškotki
cmplz_consented_services365 dniOmogoča upravljanje s piškotki
cmplz_choice365 dniShrani, če je bilo sporočilo zavrnjeno
cmplz_consenttype365 dniOmogoča upravljanje s piškotki
 

7. Soglasje


Ko prvič obiščete našo spletno stran, vam bomo prikazali pojavno okno z razlago o piškotkih. Takoj, ko kliknete »Shrani nastavitve«, soglašate z uporabo kategorij piškotkov in vtičnikov, kot je opisano v tem pravilniku o piškotkih. Uporabo piškotkov lahko onemogočite v svojem brskalniku, vendar upoštevajte, da naša spletna stran morda ne bo več pravilno delovala.

8. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate naslednje pravice:

  • Pravico imate vedeti, zakaj so vaši osebni podatki potrebni, kaj se bo z njimi zgodilo in kako dolgo se bodo hranili.
  • Pravica do dostopa: Imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, ki so nam znani.
  • Pravica do popravka: kadar koli želite, imate pravico dopolniti, popraviti, izbrisati ali blokirati svoje osebne podatke.
  • Če nam daste soglasje za obdelavo vaših podatkov, imate pravico to soglasje preklicati in zahtevati izbris vaših osebnih podatkov.
  • Pravica do prenosa vaših podatkov: imate pravico zahtevati vse svoje osebne podatke od upravljavca in jih v celoti posredovati drugemu upravljavcu.
  • Pravica do ugovora: lahko ugovarjate obdelavi vaših podatkov. 

Če imate pritožbo glede tega, kako ravnamo z vašimi podatki, vas želimo slišati in težavo odpraviti, zato nas prosim kontaktirajte, imate pa tudi pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu (Organu za varstvo podatkov).

 

9. Omogočanje/onemogočanje in brisanje piškotkov

Za samodejno ali ročno brisanje piškotkov lahko uporabite svoj internetni brskalnik. Določite lahko tudi, da se določeni piškotki ne smejo namestiti. Druga možnost je, da spremenite nastavitve svojega internetnega brskalnika, tako da prejmete sporočilo vsakič, ko je nameščen piškotek. Za več informacij o teh možnostih si oglejte navodila v razdelku Pomoč vašega brskalnika.

Upoštevajte, da naše spletno mesto morda ne bo delovalo pravilno, če so vsi piškotki onemogočeni. Če izbrišete piškotke v vašem brskalniku, se bodo znova namestili po vaši privolitvi, ko ponovno obiščete naše spletne strani.

10. Kontaktni podatki

Za vprašanja in/ali komentarje smo vam na voljo.

Slovensko združenje za FRM
Linhartova 51, 1000 Ljubljana, Slovenija
info@kongres-zfrm.si
https://www.zfrm.si/